Sunday, October 14, 2018

ෆ්‍රයිඩ් චිකන් 01


⭐️අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

කුකුල් මස් කැබලි 20ක් පමණ
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 01ක්
මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 02ක්
විනාකිරි තේ හැඳි 02ක්
දෙහි ගෙඩියක යුෂ
සෝ‍යා සෝස් තේ හැඳි 04ක්
ඉඟුරු අඹරා තේහැඳි 02ක්
සීනි තේ හැඳි 02ක්
රස අනුව ලුණු
බිස්කට් කුඩු
බිත්තර 02ක්
පාන් පිටි කොප්ප 01ක්

⭐️සාදන ක්‍රමය

කුකුල් මස් හොදින් සොදා වතුර බේර මස් කැබලි ගැරුප්පුවෙන් හිල් කර ගන්න. ඉන් පසු මස් බොල් එක්කට දමා එයට සෝ‍යා සෝස්, ඉඟුරු, සීනි, මිරිස් කුඩු, විනාකිරි, සුදු ළුෑණු, ගම්මිරිස්, දෙහි ඇඹුල් සහ ලුණු එකතු අර කවලම් කර මද වෙලාවකින් තේල් හැඳක් දමා කවලම් කරන්න. ඉන් පසු කුකුල් මස් ටික පැය එක හමාරක් පමණ වේලා සීසන් කර ගන්න. ඉන් පසු සකසා ගත් කුකුල් මස් කැබැල්ලෙන් කැබැල්ලේ මුලුන්ම පිටි දවටන්න. ඉන් පසුව එම කැබලි වලම හොදින් ගසාගත් බිත්තර දවටන්න. ඉන් පසු බිස්කට් කුඩු දවටා ගන්න. බිස්කට් කුඩු හොදින් දවටන්න. ඉන් පසු හොදින් නැවතත් දැවටිම එ අකාරයටම කරන්න. ඉන් පසු ගැඹුරු තේලේ බැද ගන්න. සෝස් සමග ආහාරයර ගන්න.

No comments:

Post a Comment