Sunday, October 14, 2018

අලු කෙසෙල් සමග වම්බටු වෑංජනය


⭐️අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

පෙති කපා බැදගත් අළු කෙසෙල් ග්‍රෑම් 250ක්
පෙති කපා බෑදගත් වම්බටු ග්‍රෑම් 500ක්
වියලි මිරිස් කුඩු තේහැඳි 2ක්
උකු පොල්කිරි කෝප්ප 4/1ක්
තක්කාලි ගෙඩි 2ක්
දියකිරි කෝප්ප 3/4ක්
අමු මිරිස් කරල් 3ක්
අර්තාපල් ගෙඩි 2ක්
රතුළුෑණු ගෙඩි 7ක්
ලුණු, ගම්මිරිස්, දෙහි රස අනුව

⭐️සාදන ක්‍රමය

බදුනකට දිය කිරි දමා අමු මිරිස්, රතුළුෑණු, වියලි මිරිස්, තක්කාලි දමා ලිප තබන්න. එය හොදින් උතුරන විට බැදගත් අළු කෙසෙල් තම්බාගත් අල හා වම්බටු ඉට එක්කරන්න. කිරි හිදිගෙන එන විට එයට මිටි කිරි, ගම්මිරිස්, ලුණු දමා මද ගින්නේ පිසින්න. ලිපේන් ඉවත් කර පසුව එයට දෙහි එකතු කරන්න.

No comments:

Post a Comment