Sunday, October 14, 2018

කුකුල් මස් පෙපර් ස්ටු


⭐️අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

කුඩාවට කපගත් කුකුල් මස් ග්‍රැම් 500ක්.
මාළු මිරිස් කරල් 02ක්.
අබරාගත් අබ තේහැඳි 1/2ක්.
තෙල් මේස හැඳි 02ක්.
එනසාල් කරල් 03ක්.
ගම්මිරිස් කුඩු තේහැඳි 01ක්.
අමු තුනපහ කුඩු තේහැඳි 01ක්.
කහ කුඩු තේහැඳි 01ක්.
සේර.
කරාබු නැටි 02ක්.
තක්කාලි ගෙඩි 3ක්.
සුදු ලුනු බික් 03ක්.
දියකිරි කොප්ප 1 1/2ක්.
මිටි කිරි කොප්ප 01ක්.
රම්ප කරපිංචා අවශ්‍ය තරමට.

⭐️සාදන ක්‍රමය

කුකුල් මස් වලට ලුණු, අමු තුනපහ,කහ , අබ, ගම්මිරිස් කවලම් කර මද වේලාවක් පසකින් තබන්න, බදුනකට තෙල් දමා රත් කරන්න, රත් වන විට රම්පේ කරපිංචා, සුදුලුනු, සේර එනසාල්, කරාබු නැටි, පෙති කැපු මාළු මිරිස් දමන්න,මද වෙලාවකින් එයට කුකුල් මස් දමා කවලම් කරන්න,ඉන් පසු දිය කිරි ප්‍රමාණය එක්කරන්න තැම්බිගෙන එන විට මිටි කිරි සහ තක්කාලි එක්කර කවලම් කරන්න, කරි හොදින් පැසි හිදිගෙන එන විට ලිපෙන් ඉවත් කරන්න.

No comments:

Post a Comment