Thursday, October 18, 2018

අයිස් කෝපි


⭐️අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

පිටි කිරි පුරවාගත් තේ හැඳි 5ක්.
කෝපි කුඩු තේ හැඳි 02 1/2ක්.
උණු වතුර කෝප්ප 2 1/2ක්.
වැනිලා බිංදු කිහිපයක්.
සීනි අවශ්‍ය පමණට.
ටින්කිරි තේහැඳි 2 1/2ක්.

⭐️සාදන ක්‍රමය

කෝප්පයක් ගෙන එ‍යට පිටි ටික දමා වතුර ටික ටික දමමින් දි‍ය කර ගන්න.ඉන් පසු පිටි කැටිති නැති කර ගැනිම සදහා පෙරාගන්න. ඉන් පසු පෑන් එකකට දමා මද ගින්නේ රත් කරන්න. ඉන් පසු වතුර ස්වල්පයක් දමා ඝන කම ඇති කෝපි දියරයක් සාදා ගන්න. දැන් ලිප තබා ඇති කිරි ටිකේ ග් ඉන්දර තවත් අඩුකර එයට ටින් කිරි ටික එක්කර හොදින් හැඳි ගාන්න. ඉන් පසු සාදා ගත් කෝපි දියර‍ය දමා හැඳි ගාන්න. අවශ්‍ය නම් පමණක් වැනිලා එකතු කරන්න. ගින්දර යන්තමින් යෝදා පිලියේල කරන්න. කිරි ඉතිරිමට නොදි වුණු කර ගන්න, කිරි නටාගේන එන විට ගින්දර නිවා මිශ්‍රණ‍ය හොදින් හැඳි ගාන්න. ඉන් පසු සිනි එක්කර මිශ්‍රණය හොදින් පේරා ගන්න. කෝපි කුඩු හොදින් පේරිය යුතුය. ඉන් පසු මිශ්‍රනය නිවිමට හැර ශිතකරනයක තබන්න. පිලි ගන්වන විට අවශ්‍ය නම් අයිස් කැට කිහිපයක් සහ චොක්ලට් අයිස් ක්‍රීම් ස්වල්පයක් දමා පිලි ගන්වන්න.

No comments:

Post a Comment