Sunday, October 14, 2018

කෙසෙල් මුහ ඇඹුල


⭐️අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

කෙසෙල් මුහයක්
ලියාගත් ලොකුළුෑණු ගෙඩි 2ක්
තලන ලද සුදු ළුෑණු බික් 4ක්
සිහින්ව ලියාගත් අමු මිරිස් කරල් 4ක්
මිරිස් කුඩු තේහැඳි 4ක්
තුනපහ කුඩු මේසහැඳි 1ක්
කහ තේහැඳි 1/4ක්
ඉඟුරු කැබැල්ලක්
මිටි කිරි කෝප්ප 2ක්
දියකර ගත් සියඹලා තේහැඳි 4ක්
පොල් තේල් මේසහැඳි 2ක්
රම්ප, කරපිංචා, සේර ලුණු

⭐️සාදන ක්‍රමය

කෙසෙල් මුහයේ ළා පාට පොත්ත එනතුරු පොතු ගලවා සිහින්ව ලියා ගන්න. එයට ලුණු සහ කහ මිශ්‍ර කර වතුර එක්කර තම්බා කහට ඉවත් වන අකාරයට මිරිකා ගන්න. බදුනකට තේල් දමා රත් වු පසු සුදු ළුෑණු, ළුෑණු, රම්ප, කරපිංචා, ඉඟුරු, සේර, අමු මිරිස් දමන්න.එය තෙම්පරාදු වු විට එයට අනිත් සියලුම කලමනා එක්කර පිසගන්න.

No comments:

Post a Comment