Wednesday, October 17, 2018

අග්ගලා


⭐️අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

වියලා ගත් බත්
සම්බා හෝ නාඩු හාල්
පැණි පොල්
ලුණු
ගම්මිරිස්
අවශ්‍ය නම් කිතුල් පැණි එකතු කර ගැනිමට පුලුවන
අවශ්‍ය දෑ රස අනුව එකතු කර ගන්න.

⭐️සාදන ක්‍රමය

බත් හොදින් සෝදා වතුර බේරා වියලා ගන්න, ඉන් පසු වියලා ගත් බත් රන් වන්පැහැ වන තුරුම කබලේ හොදින් බැදගන්න,බැදගත් හාල් හෝ බත් ග්‍රයින්ඩරයක දමා තරමක් සිහින් වන අකාරයට කොටා ගන්න,(යන්තම් කබැලි හැපෙන්න ආකාරයට),කොටාගත් හාල් කුඩු වලට ලුණු, ගම්මිරිස් අවශ්‍ය පමණට එක්කර කවලම් කරන්න,ඉන් පසු පැණි ටික ටික එක්කරමින් සියල්ලම හොඳින් කවලම් කර ලොකු ගුලියක් සාදා ගන්න, හොදින් ගුලි කිරිමට හැකි පමණට පැණි එක්කරන්න,පදම සාදාගත් පසු අත්ගසා මද වේලාවක් තබා අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට ගුලි සදා ගන්න.

No comments:

Post a Comment