⭐️අවශ්ය ද්රව්ය
එළු මස් ග්රෑම් 500ක්
ලියාගත් රතු ළුෑණු මේසහැඳි 1ක්
සියඹලා යුෂ මේසහැඳි 1ක්
තලාගත් සුදුළුෑණු බික් 3ක්
බැදගත් මිරිස් කුඩු මේසහැඳි 1ක්
බැදගත් තුනපහ කුඩු මේසහැඳි 1ක්
අමු තුනපහ කුඩු මේසහැඳි 1ක්
උකු පොල් කිරි කෝප්ප 2ක්
කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
තලාගත් ඉගුරු
කහ කුඩු තේහැඳි 1/4ක්
ලුණු අවශ්ය පමණට
රම්ප, කරපිංචා, සේර අවශ්ය පමණට
⭐️සාදන ක්රමය
එළු මස් සෝදා කපා භාජනයකට දමා ගන්න. ඉන් පසු පොල් කිරි හැර අනිත් සියලුම කලමනා එක්කර වතුර කෝප්පයක් එක්කරන්න. ඉන් පසු ලිප තබා මද ගින්නේ තම්බා ගන්න. මස් තැම්බුනාට පසු කිරි එක්කරන්න. කිරි නටනවිට ලිපෙන් ඉවත් කර තුනපහ කුඩු ඉස ගන්න.
No comments:
Post a Comment