⭐️අවශ්ය ද්රව්ය
සුදු ළුෑනු ගෙඩි 5ක්
රතු ළුණු ගෙඩි 12ක්
අමු මිරිස් කරල් 04ක්
අමු තුනපහ කුඩු තේහැඳි 01ක්
උම්බල කඩ කුඩු තේ හැඳි 01ක්
මිරිස් කුඩු තේහැඳි 01ක්
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1ක්
කුරුඳු කැබැල්ලක්
සියඹලා
ලුණු
කහ් තේහැඳි 1/2ක්
උළුහාල් තේ හැඳි 1ක්
උකු පොල් කිරි කොප්ප 02ක්
සුදුළුෑනු, රතු ළුෑනු, උම්බලකඩ, අමු මිරිස්, උළුහාල්, ගම්මිරිස්, මිරිස් කුඩු, තුනපහ, කහ එකට දමා ගන්න.
⭐️සාදන ක්රමය
ඉන් පසු කිරි කොප්ප 1ක් පමණ දමා එයට සියඹලා සහ ලුණු දමා ලිප තබා තැම්බේන්නට හරින්න. කලමණා හොදින් තැම්බුනාට පසු එයට උකු කිරි එක්කර නටවා ගන්න.
No comments:
Post a Comment