Tuesday, October 16, 2018

අල වෑංජනය


⭐️අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

අල ග්‍රෑම් 400ක්.
ලොකු ලුනු ගෙඩි 03ක්.
උම්බලකඩ මේසහැඳි 01ක්.
කෑලි මිරිස් තේහැඳි 02ක්.
ගම්මිරිස් කැබලි තේහැඳි 1/2ක්.
තෙල් මේසහැඳි 02ක්.
ලුනු.
රම්ප.
කරපිංචා.
දෙහි බෑයක ඇඹුල්.

⭐️සාදන ක්‍රමය

අල තම්බා සුද්ද කර කැබලි වලට කපා ගන්න,ඉන් පසු තෙල් බදුනක් ලිප තබා රත් වන විට අවශ්‍ය සියලුම කලමනා දමා බැදෙන විට අල දමා කලවම් කරන්න, ඉන් පසු ලෙපෙන් බැමට අසන් වන විට ලුණු , ගම්මිරිස් කුඩු දමා හැදි ගා ලිපෙන් ඉවත් කරන්න්න,මදක් පොඩි වන අකාරයට ලිපෙන් බාගත් අල හැදි ගා ගන්න.

No comments:

Post a Comment