Sunday, October 14, 2018

එලු මස් මිරිසට තෙම්පරාදුව


⭐️අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

එළු මස් 500g යි.
බැදපු මිරිස් කුඩු මේසහැඳි 2
බැදපු තුනපහ කුඩු මේසහැඳි 1
කහ තේ හැඳි 1/4
අමු මිරිස් කරල් 03 රතුලුනු ගෙඩි 5 පමණ
සුදුලුනු බික් 04 පමණ.
සියඹලා , ලුණු ,ඉඟුරු , පොල් තේල් , සේර රම්ප කරපිංචා ආදිය අවශ්‍ය පමනට එක්කරන්න.

⭐️සාදන ක්‍රමය

මස් සෝදා අවශ්‍ය පමණට කැබලි වලට කප ගන්න. බදුනක් ලිප තබා තෙල් දමා අවශ්‍ය කලමනා එයට දමන්න මිශ්‍රනය රන් වන් පැහැ ගැන්වෙන විට එයට තුනපහ කුඩු මිරිස් එක්කරන්න ඉන්පසු කැබලි වලට කපාගත් මස් ටික එකතු කරන්න.එය හොදින් කලවම් කරන්න. ඉන් පසු වතුර වත් කරන්න.ඇඹුල් හා ලුණු දමාගන්න ,මදගින්නේ හොදින් තැම්බිමට හැර ලිපෙන් ඉවත් කරන්න.

No comments:

Post a Comment