Sunday, October 14, 2018

චිකන් කරිය


⭐️අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

කුකුල් මස් 1kgයි.
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2යි.
ලියාගත් අමු මිරිස් කරල් 04යි.
තලගත් ඉගුරු සුදු ලුනු.
කරදමුංගු කරාබුනැටි
සියඹලාඅම්ප කරපිංචා ලුණු අවශ්‍ය පමණට
මජරින් මේස හැදි 2
තුනපහ කුඩු මේස හැදි 1ක් පමණ.
පොල් කිරි කොප්ප 1 1/2 ක් පමණ.

⭐️සාදන ක්‍රමය

කුකුල් මස් ලොකු කැබලි වලට කප සොද ගන්න. තෙල් ලිප තබා (මගරින් වඩත් හොදයි ) සුදු ලුනු, රතු ලුනු ,රම්ප කරපිංචා ආදිය බැදගන්න.එවා රන් වන් පැහැ ගැන්වෙන විට තුන පහ සහ මිරිස් කුඩු දම කවලම් කරන්න. එයට මස් එක්කරන්න. ලුණු සියඹලා දමා මදගින්නෙ පිසින්න( අඩ්ය අල්ලන්නට නොදී) මස් හොදින් තැම්බු පසු පොල් කිරි එක්කරන්න. කිරි හොදින් නටන විට බදින ලද තුන පහ එකතු කරන්න.. මද වේලවක් ලිපේ තිබිමට හැර ලිපෙන් බාගන්න.

No comments:

Post a Comment